Već tjedan dana traje potraga za dvogodišnjim Julenom Rosellom koji je upao u sto metara duboku rupu nedaleko od španjolskog sela Totalan sjeveroistočno od Malage.

Galerija


Spasioci kopaju paralelni tunel uz onaj u koji je upao dječak kako bi došli njega, jer je rupa u koju je upao preuska da bi se kroz nju mogli spustiti, objavio je Reuters.

Vezani članci Migranti ulaze u Španjolsku Tisuće migranata izazvalo kaos na granici: ''Hitno nam treba pomoć, nemamo pojma koliko ih je ušlo u zemlju'' Roditelji stradalog Julena (2) (Foto: AFP) Tuga diljem Španjolske: ''Nisu ga mogli pronaći živoga, no divovski napor da ga spase pruža mi utjehu“

''Nevjerojatno smo motivirani doći do njega što je prije moguće. Ne smeta nam koliko sati radimo niti to što smo umorni'', rekao je Angel Vidal, glavni inženjer koji nadgleda spašavanje.

Još uvijek se ne zna hoće li dječaka u jami pronaći živog.

Dvogodišnji Julen nestao je u rupi dubokoj više od 100 metara u nedjelju 13. siječnja. Obitelj se pripremala ručati na otvorenom, kada je dječak upao u usku, ali duboku jamu.

Spasioci su pomoću kamere na 78 metara dubine primijetili vrećicu bombona koje je dječak imao u ruci kao i plastičnu čašu iz koje je pio. Jama je preuska da se bilo tko od spasioca spusti u ponor, pa je izbušen paralelni tunel.

U potrazi sudjeluju i pripadnici civilne zaštite kao i deseci vatrogasaca s opremom za uske prostore.