Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga ušla u treći dan

Ne znaju je li živ: Dječak (2) u Španjolskoj upao u rupu duboku više od 100 metara

Potraga za dječakom ušla je u treći dan (Foto: screenshot/APTN)
Potraga za dječakom ušla je u treći dan (Foto: screenshot/APTN) screenshot/APTN
Aktualno Galerija +0 Potraga za dječakom ušla je u treći dan (Foto: screenshot/APTN) Galerija 1/1 >>
Dječak imena Julen pred očima prestravljenih roditelja nestao je u rupi u nedjelju na terenu nedaleko od sela Totalan sjeveroistočno od Malage.

Spasioci u Španjolskoj već treći dan pokušavaju pronaći 2-godišnjeg dječaka koji je u nedjelju upao u rupu duboku više od 100 metara, a široku tek 25 centimetara.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Roditelji stradalog Julena (2) (Foto: AFP) Pronađeno tijelo dječaka (2) Tuga diljem Španjolske: ''Nisu ga mogli pronaći živoga, no divovski napor da ga spase pruža mi utjehu“

Dječak imena Yulen pred očima prestravljenih roditelja nestao je u rupi u nedjelju na terenu nedaleko od sela Totalan sjeveroistočno od Malage, gdje je obitelj s prijateljima bila na izletu, samo 20-ak minuta vožnje od njihovog doma. Taman su se pripremali sjesti i ručati na otvorenom. Yulenov otac odmah je pozvao pomoć te od nedjelje traju pokušaji da se dječaka pronađe. Ne zna se je li pad preživio.

Spasioci su pomoću kamere na 78 metara dubine primijetili vrećicu bombona koje je dječak imao u ruci kao i plastičnu čašu iz koje je pio. Dijete još nisu pronašli te pokušavaju smisliti najbolji način da do njega dođu - naime, jama je jednostavno preuska da se bilo tko od spasioca spusti u ponor. Za sada je plan da se izbuši paralelni tunel što se mora učiniti izuzetno oprezno kako se kod probijanja do rupe u koju je dječaj upao ne bi urušili zidovi.

U potrazi sudjeluju i pripadnici civilne zaštite kao i deseci vatrogasaca s opremom za uske prostore, piše Mirror.

Španjolski mediji pišu i da je ovo druga velika tragedija koja je zadesila mladu obitelj. Prije dvije godine preminuo im je trogodišnji sin od srčanog udara. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene