Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor velesila

'Nastaviti pregovore o korejskom nuklearnom programu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Rusije, SAD-a, Japana, Kine i Južne Koreje istaknuli su potrebu za nastavkom šestostranih pregovora s Pjongjangom o sjevernokorejskom nuklearnom programu, nakon današnjeg lansiranja rakete.

Takva potreba izražena je tijekom nekoliko uzastopnih telefonskih razgovora između šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova, njegova japanskog kolege Hirofumija Nakasone, američke državne tajnice Hillary Clinton, šefa južnokorejske diplomacije Yu Myun Hwana i kineskog Yang Jiechija, stoji u priopćenju ruskoga ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Animacija Pogledajte što će se događati s njemačkim satelitom kad uđe u atmosferu Slika nije dostupna Kraj putovanja Objavljene amaterske snimke: Krhotine satelita pale na Zemlju, ali ne zna se gdje sve

Tijekom razgovora šefova diplomacije šest država, istaknuta je potreba 'da se nastave šestostrani pregovori o sjevernokorejskom nuklarnom proglemu' te se inzistiralo na međusobnoj suradnji čiji je cilj 'održati stabilnost na sjeveroistoku Azije', stoji u ruskom prioćenju.

Sjeverna Koreja je uspješno ispalila satelit u orbitu, objavila je službena agencija KCNA. 'Naši znanstvenici i stručnjaci uspjeli su ispaliti satelit Kvangmiongsong-2 u orbitu pomoću rakete Unha-2 (poznata i pod imenom Taepodong-2), sukladno državnom svemirskom programu', javlja KCNA.

Satelit za koji Sjeverna Koreja tvrdi da ga je lansirala, nije dosegnuo orbitu, objavili su američki NORAD i južnokorejski ministar obrane Lee Sang-hee, prenose novinske agencije. 'Pokušaj lansiranja satelita u orbitu nije uspio', kazao je Lee, dodajući da će Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države 'i dalje pratiti situaciju'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene