Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ranjavanja Jacoba Blakea

Nastavak nereda u SAD-u: Tinejdžer uhićen zbog dvostrukog ubojstva, Trump poslao Nacionalnu gardu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljaju se prosvjedi u američkom gradu Kenoshi koji su počeli nakon što je policija upucala Jacoba Blake pred njegovom djecom.

Mirni su se prosvjedi u gradu Kenoshi u saveznoj državi Wisconsin brzo pretvorili u nasilne nerede u kojima je u utorak dvoje ljudi ubijeno, a jedna je osoba ozlijeđen. Šef policije Daniel Miskinis potvrdio je da je zbog ubojstava uhićen 17-ogodišnjak.

Pročitajte i ovo Paljenje Kurana u Malmou Uz odobrenje policije VIDEO Ovo će izazvati gnjev u muslimanskom svijetu: Uoči velikog događaja palili Kuran i palestinsku zastavu Neredi u Francuskoj - 5 tisuće na ulicama Nakon neviđenih nemira, situacija u Francuskoj se smiruje. Policija poručuje: "Prerano je za reći da su neredi ugušeni"

Osim ljudskih žrtava, tijekom nereda su uništeni mnogi dućani čiji su vlasnici bili mali poduzetnici. Prosvjednici su u nekoliko navrata ulazili u kafiće i restorane te od gostiju zahtijevali da dignu šaku u znak solidarnosti.

Predsjednik Donald Trump rekao je da će u Kenoshu poslati federalnu postrojbe i Nacionalnu gardu, izvijestio je BBC.

"NEĆEMO tolerirati krađu, palež, nasilje i bezakonje na američkim ulicama. Moj tim je upravo razgovarao s guvernerom Eversom koji je pristao prihvatiti federalnu pomoć (Portland bi trebao učiniti isto!)", napisao je Trump na Twitteru.

Prosvjedi su počeli nakon što je u nedjelju Jacoba Blakea (29) ranila policija dok je bio naslonjen na automobil u kojemu su bila njegova djeca. Njegova je obitelj rekla da se opravlja u bolnici i da je pri svijesti. Međutim, njegovi su odvjetnici rekli da će biti potrebno "čudo" da Blake ponovno prohoda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene