Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje ne jenjava

Na Kosovu jedan Srbin ubijen, dvojica ranjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija na Kosovu se nikako ne smiruje. U najnovijim napetostima ubijen je jedan, a ranjena dvojica Srba iz Mitrovice, prenosi agencija Reuters.

Još jedan pripadnik srpske manjine na Kosovu je napadnut u istom gradu, koji je podijeljen između kosovske većine i manjinskih Srba. Glasnogovornik kosovske policije rekao su trojica Srba, uključujući i srpskog pripadnika kosovske policije, ranjeno nakon pucnjave koja je izbila prilikom intervencije policije u sukobu Albanaca i Srba u Mitrovici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napadi na Albance FOTO Pekare Albanaca napadnute bombama i kamenjem Slika nije dostupna Kosovska Mitrovica Nakon poraza od Turske: Žestok sukob Albanaca i Srba

Jedan od ranjenih Srba u sukobu umro je unatoč naporima liječnika da ga spase u bolnici u sjevernom dijelu Mitrovice. Kosovske vlasti osudile su pucnjavu i pozvale da se pronađu i uhite počinitelji tih zločina. Odmah nakon pucnjave, Srbi su se okupili ispred bolnice.

'Ne znam tko je pucao, ali uvjeren sam da se radi o Albancima, bilo da su pripadnici policije, ili obični civili, ali znam da su to bili teroristi. To su ljudi koji ne bi smjeli hodati po ulicama, već biti u kavezu', istaknuo je gradonačelnik srpskog dijela Mitrovice Krstimir Pantić.

Srbi sa sjevera Kosova još od srpnja postavljaju barikade po sjeveru te zemlje te prkose naporima Zapada da preokrene de facto etničku podjelu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene