Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši zapovjednik Srebrenice

Naser Orić žele da bosanski Srbi prekinu istragu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zapovjednik Srebrenice Naser Orić tražio je od Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju koji ga je u srpnju oslobodio krivnje, da naredi vlastima bosanskih Srba da prekinu istragu protiv njega.

Naser Orić je naveo u traženju, kojeg je objavio ICTY, da vlasti bosanskih Srba vode sudske progone protiv njega za zločine za koje je oslobođen krivice.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

'Republika Srpska je bila u protivničkom taboru od onog u kojem je sudjelovao Orić i čini se da ga žele progoniti na drugi način', navela je obrana Nasera Orića.

Orićeva obrana se temelji na članku statuta ICTY-ja prema kojem se jednoj osobi ne može suditi nacionalni sud za djela za koja mu je sudio ICTY.

Naser Orić, jedan od rijetkih bosanskih muslimana kojima je sudio Međunarodni kazneni sud, oslobođen je krivice u srpnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene