Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NASA: Tuča oštetila rezervoar goriva Atlantisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka svemirska agencija NASA objavila je kako će zbog tuče koja je u ponedjeljak oštetila zaštitnu pjenu na vrhu vanjskog rezervaoara raketoplana Atlantis, iduće lansiranje, predviđeno za drugu polovicu travnja, biti odgođeno za najmanje mjesec dana.

Dužnosnici NASA-e kazali su kako će Atlantis morati natrag u hangar, kako bi se otklonila oštećenja nastala nakon jučerašnje oluje s tučom koja je zahvatila područje Svemirskog centra Kennedy, u Cape Canaveralu na Floridi. 

Pročitajte i ovo Benzinska crpka - 1 Stigla službena potvrda Vlada objavila nove cijene goriva Ilustracija PRIOPĆENJE EPPO-A Otkrivena milijunska prijevara s gorivom iz Hrvatske: Zaplijenjena imovina u vrijednosti od 2,4 milijuna eura


"To je najgora šteta od tuče koju smo ikada vidjeli na pjeni vanjskog rezervoara", rekao je Wayne Hale, menager Programa Space Shuttle. 


Proći će mjesec dan prije no što ćemo moći razgovarati o povratku na lansirnu rampu, dodao je Hale. 


Posada Atlantisa vratit će se u Kennedy centar nekoliko dana prije polijetanja misije STS-117 na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS), navodi se u priopćenju NASA-e. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene