Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrael pohvalio Obamu

'Naša sigurnost iznad svega'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vlada je odgovorila na govor što ga je ranije u Kairu održao američki predsjednik Barack Obama porukom da dijeli njegove nade u mir na Bliskome istoku, no da je za nju nadasve važna sigurnost države Izraela.

'Dijelimo nadu predsjednika Obame da američki napori urode otvaranjem novog doba koje će dokončati sukob te da se ostvari arapsko priznanje Izraela kao zemlje židovskog naroda koji živi u sigurnosti i miru na Bliskome istoku', stoji u službenom priopćenju vlade.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca" Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku

'Izrael je predan miru i učinit će sve što može kako bi širio krug mira poštujući svoje nacionalne interese, u prvome redu te iznad svega svoju sigurnost', stoji u izjavi vlade premijera Benjamina Netanyahua. Obama je u govoru zatražio prekid širenja židovskih naselja no u svojoj izjavi Izrel ne spominje to pitanje kao ni pitanje buduće palestinske države.

Na Obamin raniji poziv da prekine širenje izraelskih naselja, premijer Netanyahu najavio je ranije da će njegova vlada nastaviti proširivati postojeća naselja na Zapadnoj obali. Netanyahu nije javno želio podržati rješenje o dvjema državama koje bi postojale jedna pored druge, kao rješenje za palestinsko-izraelski sukob.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene