Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogled s Mjeseca

BOLJA OD 'BLUE MARBLE' NASA objavila spektakularnu fotografiju Zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova fotografija Zemlje u plavom tonu snimljena je 12. listopada kada je satelit bio 134 kilometra iznad Mjesečevog kratera Compton.

NASA je objavila nove, fascinantne fotografije Zemlje koje su snimljene sa satelita koji kruži u orbiti oko Mjeseca. Na snimkama se čini kao da se Zemlja uzdiže iznad kratera na površini Mjeseca.

'Fotografija je zadivljujuća. Podsjeća na poznatu 'Blue Marble' koju je 1972. snimio astronaut Harrison Schmitt sa Apolla 17', kazao je Noah Petro, znanstvenik u NASA-inom Goddard centru u Marylandu.

Nova fotografija Zemlje u plavom tonu snimljena je 12. listopada kada je satelit bio 134 kilometra iznad Mjesečevog kratera Compton. Satelit na kojem se nalaze kamere koje su snimile Zemlju putuje brzinom od 1600 metara u sekundi i da bi snimio Zemlju mora biti pod točno određenim kutom od 67 stupnjeva tako da ovakvu fotografiju nije jednostavno zabilježiti. Kamere snimaju u crno-bijeloj tehnici ali i u boji.

Gledajući Zemlju s površine Mjeseca, ona je uvijek na istom mjestu na horizontu, piše Daily Mail.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krivac - Mjesec NIJE NEMOGUĆE Dan od 25 sati? Doznajte kada bi se to moglo dogoditi Slika nije dostupna SLAVNA MISIJA APOLLO 11 Da nije bilo ove žene, ljudi vjerojatno nikad ne bi sletjeli na Mjesec

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene