Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napulj: Lopovi pokrali jaslice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lopovi koji su tijekom noći na ponedjeljak pokrali raskošne božićne jaslice u crkvi svetog Nikole u središtu Napulja odnijeli su iz njih oko 300 pastira iz 18. i 19. stoljeća, a ostavili samo figuricu malog Isusa, magarca i poneku ovcu.

Krađa se, kako se doznaje, dogodila nešto iza jedan sat u noći, a lopovi su u crkvu provalili kroz sporedni ulaz. Stare jaslice, koje tradicionalne obilaze brojni vjernici, nalazile su se na donjem katu crkve i imale su šest scena smještenih u niše.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zimski festival Susjedi u borbi za jaslice, prijete i kaznama: "Sveta obitelj u bijegu od progona zbog vas bi završila u pritvorskom centru u Albaniji" Slika nije dostupna Ništa im nije sveto GPS-om traže kradljivce Isusovih figurica

Otac Mario Rega smatra da su oteta vrlo važne stvari neprocjenjive vrijednosti, izvješćuje ANSA. 

Vrijednost ukradenih figurica, od kojih su neke visoke 40 do 50 centimetara, procjenjuje se na oko milijun eura. "Ne postoji komercijalna vrijednost jer su ovom krađom uništene mnogo veće vrijednosti poput radosti djece koja su oduvijek dolazila gledati pastire", rekao je otac Rega.

Posjeta božićnim jaslicama u crkvi svetog Nikole bila je tradicija kako stanovnika Napulja, tako i turista, a sama se crkva često nazivala crkvom "od jaslica". Te su se jaslice izdvajale po veličanstvenosti šest scena od kojih četiri prikazuju Kristov život, a dvije, s mehaničkim figuricama, život u Napulju u 18. stoljeću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene