Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U izvještaju Agencije stoji i da je ove godine u Sjevernoj Koreji degradirano više od 200 vojnih dužnosnika zbog neučinkovitosti, a ove godine već je izvršeno i 50 egzekucija.


Špijuni iz Južne Koreje vjeruju kako su otkrili zbog čega se Kim Jong-un, sjevernokorejski vođa, 40 dana nije pojavljivao u javnosti.

U saslušanju koje se odvijalo iza zatvorenih vrata, Državna služba sigurnosti Južne Koreje izvijestila je parlamentarne zastupnike kako se Kim Jong-un liječio od bolesti zvane Tarsal Tunnel Syndrome. Riječ je o vrlo bolnom stanju koje nastaje zbog pritiska na živac u stopalu. Kad je riječ o Kimu, živac je pritiskala cista njegovom desnom gležnju, tvrde obavještajci Južne Koreje. A ona bi pak mogla biti posljedica pretilosti, pušenja i fizičke preopterećenost.

Obavještajci također tvrde da su sjevernokorejskog vođu operirali liječnici iz Europe, i to u rujnu ili listopadu.

Vezani članci Južnokorejski predsjednik Moon Jae In i sjevernokorejski vođa Kim Jong Un (Foto: AFP) Oči svijeta ponovno su uprte prema Korejskom poluotoku: Sjeverna i Južna Koreja napravile korak prema miru Slika nije dostupna Evo kronologije prijetnji i provokacija Sj. Koreje otkad je Kim Jong-un došao na vlast

Veliki vođa se opet pojavio: Kim Jong Un stigao u inspekciju sirotišta

U izvještaju Agencije stoji i da je ove godine u Sjevernoj Koreji degradirano više od 200 vojnih dužnosnika zbog neučinkovitosti, a ove godine već je izvršeno i 50 egzekucija. Među pogubljenima su i dužnosnici povezani sa Kimovim, također smaknutim, ujakom Jang Song-Thaekom.

U Sjevernoj Koreji je i sve više radnih logora, odnosno oni postojeći se proširuju. Također, govori se i o tajnom premještanju zatvorenika kako bi se pokazalo da uvjeti u zatvorima i nisu tako loši.

Sve ovo objavljeno je nakon što se otvorila mogućnost da bi Kim Jong-un možda dozvolio specijalnom istražitelju UN-a za ljudska prava da dođe u Sjevernu Koreju, piše Sky News.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook