Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

20-godišnja Jessica Osborne, konobarica u restoranu brze hrane, dobila je znatno veću napojnicu od uobičajene i dokazala kako se iskrena ljubaznost zaista može isplatiti. Za svoju je uslugu dobila ček u vrijednosti od 10 tisuća dolara.


Napojnicu je konobarica dobila od redovitih gostiju, majke i njezina dva sina, koji su željeli ostati anonimni. Oni uvijek traže da ih poslužuje Jessica.

Vezani članci Centri kompetencija za spas strukovnjaka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatski apsurdi: Na burzi trenutno čami pet tisuća ekonomista, a za ova dobro plaćena zanimanja nema interesa Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Europska komisija: Hrvatski obrazovni sustav među lošijima u EU-u

U nekim je ranijim razgovorima mlada konobarica rekla svojim redovitim gostima kako nema novca za nastavak školovanja. Svaki put kada je krenula zbog nedostatka novca je bila prisiljena odustati nakon prvog semestra.

Prošlog su je tjedna su je kao i obično pozvali da ih poslužuje.

'Držala je u ruci ček presavijen napola. Pružila mi ga je i rekla kako mi žele pomoći da ispunim svoje snove i završim školovanje. Gotovo sam izgubila dah, bila sam uvjerena da mi se pričinja previše nula,' kaže Jessica.