Obavijesti Video Pretražite Navigacija
200 Sirijaca i Afganistanaca

SUKOB MEĐU IZBJEGLICAMA Tučnjavu drvenim letvama i metlama zaustavila policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka je u četvrtak izvijestila o novim sukobima u dvama centrima za prihvat izbjeglica nakon novog rekordnog priljeva migranata u rujnu, dok UN u 2016. očekuje pogoršanje europske migracijske krize.

U Hamburgu je policija u noći na četvrtak morala triput intervenirati kako bi uvela red u dvama azilantskim centrima nakon sukoba Sirijaca i Afganistanaca.

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

Manji izgred u prvom centru, gdje je 19-godišnjaku ukraden mobitel, prerastao je u svađu s osumnjičenikom za krađu, 23-godišnjim Iračaninom, a zatim u tučnjavu drvenim letvama i metlama s drugim izbjeglicama, zbog čega su desetci policajaca morali intervenirati.

Mađarska čeka na odluku Austrije i Njemačke prije nego blokira granicu s Hrvatskom

Kako pišu njemačka glasila, sukobilo se dvjesto Sirijaca i Afganistanaca dok neki u Njemačkoj traže da se migranti razdvoje po vjerskoj pripadnosti i otvoreno izražavaju nezadovoljstvo zbog sve većeg broja sukoba u tim centrima.

U jednom drugom centru u velikom lučkom gradu u Njemačkoj, troje izbjeglica se sukobilo a nakon toga su im se pridružili i drugi korisnici centra, a da uzrok sukoba nije bio jasan. Šesnaestogodišnji Afganistanac, dvoje Sirijaca od 16 i 18 godina i socijalna radnica su lakše ozlijeđeni.

"Žestoka je borba za vlast u azilantskim centrima", rekao je Rainer Wendt, predsjednik njemačkog sindikata policije koji već tjednima traži pojačanje, upozoravajući na "vjerske i međuetničke sukobe", pa i prisutnost "kriminalaca koji žele vladati drugima".

Samo u rujnu u Njemačku je stigao rekordan broj, 270.000 do 280.000 izbjeglica, što je više nego u čitavoj 2014., a čini se da su svi smještajni kapaciteti, od športskih dvorana preko šatorskih naselja do vojarni, popunjeni.

U Grčkoj, kamo je od početka godine iz Turske došlo više od 310.000 izbjeglica, za smještaj se koriste odavno napušteni objekti sagrađeni za Olimpijske igre 2004.

UN-ovo Visoko povjereništvo za izbjeglice upozorilo je da se migracijska kriza kakva u Europi još nije viđena, najvjerojatnije neće tako brzo zaustaviti. UNHCR predviđa da će ove godine preko Sredozemlja onamo stići 700.000 migranata te da će ih u 2016. biti barem isto toliko. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene