Zanele Ndlovu amputirali su ruku nakon što ju je napao krokodil, a samo pet dana kasnije vjenčala se.

Galerija


Kada je krokodil otkinuo ruku 25-godišnjoj Zanele Ndlovu na rijeci Zambezi na sjeveru Zimbabvea, dok je bila na izletu kanuom s britanskim zaručnikom, rijetku su mogli predvidjeti da će se par samo pet dana kasnije vjenčati u bolničkoj kapeli.

Vezani članci Marko Filipović Obersnelov zamjenik ide na izbore: Marko Filipović kandidirat će se za gradonačelnika Rijeke Riječki studenti u prvom covid info centru - 1 Kod njih više nema propuštenih poziva: Zdravstveni radnici su preopterećeni, pa ovdje na sva pitanja građana o koroni odgovaraju volonteri

Zanele je za Reuters ispričala kako se par tijekom ekspedicije na jednoj od najduljih rijeka u Africi morao boriti za život kada ih je napao krokodil i probio njihov čamac na napuhavanje.

Zanel i njezina zaručnika Jamiea Foxa iz rijeke su izvukli turistički vodiči. Njezina desna ruka bila je teško ozlijeđena te je prebačena na liječenje u bolnicu gdje su joj amputirali ruku neposredno iznad lakta.

To nije spriječilo Zanele da se vjenča pet dana kasnije. Objasnila je da nije vidjela razlog za otkazivanje vjenačanja unatoč napadu.

U kapelici su na ceremoniji bili prisutni prijatelji i članovi obitelji para koji su zatim otišli na planiranu proslavu, dok su mladenci ostali u bolnici.

Par se upoznao prije dvije godine kada je Fox prvi put došao u Zimbabve na šestomjesečni program volontiranja. Sada planiraju selidbu u Veliku Britaniju.