Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Satirični magazin

Još jedan napad na medije zbog proroka Muhameda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon objave slike proroka Muhameda napadnut je francuski magazin Charlie Hebdo.

U urede francuskog satiričnog magazina Charlie Hebdo u Parizu, rano ujutro bačena je bomba. U napadu nitko nije ozlijeđen. To se dogodilo samo dan nakon što je publikacija proglasila proroka Muhamed 'glavnim urednikom' za sljedeće izdanje.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad u Francuskoj Uhićen je FOTO/VIDEO Napad nožem u školi u Francuskoj: Bivši učenik ubio profesora i vikao "Allahu Akbar"!

Na naslovnici magazina bila je karikatura Proroka sa šaljivim komentarom, javlja BBC.

Francuski premijer Francois Fillon rekao je kako je napad neopravdan napad na slobodu medija, dok je glavni urednik magazina Stephane Charbonnier kazao kako se Islam ne može isključiti iz medijske slobode.

'Ako možemo ismijavati sve u Francuskoj, ako možemo govoriti o svemu u Francuskoj, osim o islamu ili posljedicama islamizma, to ide na živce', rekao je Carbonnier. Dodao je kako napad na magazin ne vidi kao napad francuskih muslimana, već onoga što je nazvao 'idiotima ekstremistima'.
Magazin je rekao da je izdanje od srijede imalo namjeru 'slaviti' pobjedu islamske stranke na prošlomjesečnim izborima u Tunisu.

Carbonnier je dodao i kako je magazin primio nekoliko prijetnji na Twitteru i Facebooku prije napada. 'Ovo je prvi put da smo fizički napadnuti, ali nećemo dozvoliti da nas to pogodi', rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene