Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorio o napadu

NAKON TERORISTIČKOG ČINA Napadač iz Francuske poslao selfie s odrubljenom glavom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Salhi je bio poznat francuskim vlastima koji su ga od 2006. nadzirale zbog sumnje da je radikalni islamist, ali je slučaj odbačen 2008.

Yassin Salhi, osumnjičen da je izveo napad na američko plinsko postrojenje u Francuskoj i odrubio glavu svojem poslodavcu, uslikao je selfie s odrubljenom glavom i poslao ga whatsappom u Kanadu, objavili su istražitelji u nedjelju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trebamo li se bojati? KRVAVI DAN U TUNISU 'Ovo je jasna poruka' Slika nije dostupna PONOVNO NAPALI FRANCUSKU OGLASILA SE SUPRUGA TERORISTA 'Sestra mi je rekla da upalim televizor. I onda je počela plakati'

Salhi (35) trebao biti prebačen u sjedište antiterorističke policije blizu Pariza nakon što počeo razgovarati s istražiteljima. Oca troje djece, koji nije imao policijski dosje, policija ispituje zajedno sa njegovom suprugom i sestrom.

Salhi je bio poznat francuskim vlastima koji su ga od 2006. nadzirale zbog sumnje da je radikalni islamist, ali je slučaj odbačen 2008.

TERORISTI PONOVNO NAPALI FRANCUSKU Jedna osoba obezglavljena, na glavi pronađeno arapsko pismo

Prvotno šutljiv, počeo je u subotu navečer "objašnjavati kako su se odvijali događaji", rekao je izvor blizak istrazi ne izonoseći pojedinosti. Jeziva fotografija otkrivena je u Salhijevu mobitelu, a kanadske vlasti istražuju kome je poslana.

Lokaliziranje njegova kontakta još nije izvršeno, jer se možda radi samo o posrednom broju prije preusmjeravanja na drugu destinaciju. Zasad je nejasno je li glava žrtve odrubljena nakon smrti. Forenzičari su na vratu pronašli tragove davljenja, kažu istražitelji.

Oni će u istrazi razmotriti eventualnu sirijsku vezu s obzirom da se, po najnovijim brojkama, 473 osobe koje su otputovale iz Francuske trenutno nalazi u džihadističkim zonama u Iraku i Siriji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene