Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen u 13 točaka

Napadač iz Fort Hooda, Nidal Malik Hasan paraliziran?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bojnik Nidal Malik Hasan, optužen za proošlotjedno ubojstvo 13 i ranjavanje 38 vojnika u vojnoj bazi Fort Hood u Teksasu, paraliziran je od pojasa na dolje, izjavio je u petak njegov odvjetnik.

'Izgleda da ubuduće neće moći hodati. Koliko razumijem to se vjerojatno neće promijeniti', izjavio je Hasanov civilni odvjetnik, umirovljeni pukovnik John Galligan. Hasan može pokretati ruke ali trpi jake bolove, dodao je odvjetnik u izjavi za američke TV mreže. Pokolj u centru za medicinsku obradu vojnika, gdje je optuženi radio kao vojni psihijatar, zaustavila su dva civilna policajca, koji su Hasana nastrijelili s četiri hitca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Među ubijenima i trudnica 'Napadač iz Fort Hooda je uzvikivao 'Allah, Allah'' Slika nije dostupna Ranjeno 30-ak osoba Pokolj u vojnoj bazi: Umrla i 13. žrtva podivljalog psihijatra

>> Vojni psihijatar iz Fort Hooda optužen za ubojstvo 13 vojnika

Vojni tužitelji objavili su u četvrtak da je Hasan optužen u 13 točaka za ubojstvo s umišljajem, za što mu može biti izrečene smrtna kazna. Odvjetnik Galligan je kazao da je u četvretak proveo jedan sat s Hasanom u vojnomedicinskom centru Brooke u San Antoniu, Teksas, gdje je na liječenju. Sastanku je nazočio je jedna član obitelji optuženog, kojeg odvjetnik nije želio identicifirati.

Čini se da nije bilo veza između Hassana i neke strane skupine

Istražitelji još utvrđuju što je dovelo do ubilačkog pohoda 39-godišnjeg vojnog psihijatra rođenog u SAD-u od roditelja jordansko-palestinskog podrijetla, koji se prijavio u vojsku odmah nakon srednje škole.

Najviši protuteroristički dužnosnik State Departmenta izjavio je u četvrtak kako izgleda da nije bilo operativnih veza između Hasana i neke strane skupine, pozivajući se na istražitelje koji ispituju veze optuženog s radikalnim islamskim svećenikom u Jemenu, koji je do 2002. propovijedao u džamiji u Falls Churchu u Virginiji kraj Washingtona, gdje je Hasan živio. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene