Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na Taj Mahal

Napad u Mumbaiju: Taoci ubijeni zbog loših uputa policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija nam je rekla da je sigurno i da možemo izaći iz hotela, a ljudi koji su ih poslušali poginuli su, tvrde gosti koji su bili zarobljeni u hotelu Taj Mahal u Mumbaiju, objavio je BBC.

Indijska policija gostima hotela davala je pogrešne naputke kada je Taj Mahal bio pod opsadom terorista prošlog mjeseca, prepričao je preživjeli koji se skrivao u hotelu. Policajac koji je zadužen u operaciji u hotelu zanijekao je ove navode protiv svojih kolega. 

Pročitajte i ovo llustracija treba poboljšati upute Nanizali se propusti, oporba poručuje: "Očito je nekim kolegama teško" Ilustracija Zdravstvena mreža Kako do lijekova? E-Recept izdan u Hrvatskoj vrijedi i u nekoliko zemalja Unije, a uskoro i u cijeloj EU

Hoteli ponovno otvoreni

Krilo palače Taj i hotel Trident u Mumbaiju ponovno su otvorili vrata klijenteli. Već u zoru stotinjak osoba moglo je ući u svoje sobe, od 550 koliko ih je rezervirano u Tridentu, a četiri restorana već je radilo punom parom, mjesec dana nakon pokolja napadača koji su pucali iz automatskog oružja na goste.

>> Stali mirovni pregovori Indije i Pakistana

Neposredno prije ponovnog otvaranja, zaposlenici, gosti i dostojanstvenici prisustvovali su u predvorju palače ekumenskim molitvama.

U susjednom Taju na ponovno otvaranje modernog krila nazvanog Tower pozvano je tisuću uzvanika tijekom popodneva, dok bi se 268 soba i sedam restorana trebalo otvoriti navečer.

>> Indija: Nismo povrijedili pakistanski zračni prostor

U napadu u Mumbaiju prošlog mejseca, poginulo je 173 osobe, uključujući devet napadača. Za trodnevnu opsadu Mumbaija, Indija je odmah okrivila pakistansku terorističku organizaciju LeT iako je odgovornost za napad preuzela druga skupina, a LeT i pakistanska vlada zanijekali su indijske optužbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene