Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljusak raketa

Veliki napad raketama na predsjedničku palaču u Afganistanu

Napad u Afganistanu (Foto: AFP)
Napad u Afganistanu (Foto: AFP) Foto: Afp
Specijalne postrojbe afganistanske policije u utorak su se sukobile s militantima koji su ispalili najmanje 10 projektila na diplomatsku četvrt u Kabulu te se potom skrivaju u jednoj zgradi afganistanskog glavnog grada, objavili su dužnosnici.

Glasnogovornik kabulske policije Hašmat Stanakzai rekao je kako se između četiri i šest napadača nalazi u zgradi na istoku grada te da ih se snage sigurnosti spremaju ukloniti.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Slika nije dostupna ZAPEČAĆENI ULAZI NA AERODROM Među poginulima u Kabulu je i dvoje Britanaca, raste prijetnja od novih napada: "To su bili nevini ljudi i tragedija je da su ih ubili kukavički teroristi"

Ministarstvo zdravstva objavilo je kako su najmanje dvije osobe ozlijeđene u napadu.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Nasrat Rahimi kazao je kako je raketni bacač uništen prilikom potrage za militantima.

Ispaljeni projektili pogodili su diplomatsku četvrt u vrijeme dok je afganistanski predsjednik Ašraf Gani držao govor povodom muslimanskog blagdana Kurban-bajrama.

Ni jedna teroristička skupina nije preuzela odgovornost na napad.

S druge strane, talibani tek moraju odgovoriti na ponudu predsjednika Ganija o postizanju tromjesečnog prekida vatre koji je objavljen u nedjelju.

Talibani su oslobodili najmanje 40 zatvorenika u ponedjeljak, uključujući i vojnike afganistanske vojske, policije i obavještajnih službi, koji su se predali prilikom pada okruga u sjevernoj provinciji Faryab u ruke talibana u nedjelju.

Militanti također napominju kako su oslobodili zatvorenike u jugoistočnoj pokrajini Ghazni i u nekim drugim dijelovima, međutim, taj podatak još moraju potvrditi lokalne vlasti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene