Jedna je osobe ubijena i dvije su teško ranjene nakon napada nožem u Parizu, priopćila je francuska policija. Napadač je tijekom napada uzvikivao "Allahu Akbar", to jest "Bog je velik".

Galerija


Neidentificirani muškarac u Parizu je nožem napao osmero osoba, od kojih je jedna preminula, dvije teže, a petero lakše ozlijeđeno. Policija je potvrdila da je usmrtila zasad neidentificiranog napadača, izvještava BBC.

Vezani članci Nathan Paulin - 1 VIDEO Francuz prehodao 600 metara na užetu privezanom za Eiffelov toranj, na visini od 70 metara! Publika na koncertu, ilustracija - 1 Rock prodrmao Pariz: Pet tisuća ljudi na koncertu sudjelovalo u velikom eksperimentu

 

Francuska je pod pojačanim mjerama sigurnosti zbog niza napada koje je izvela ili inspirirala Islamska država (IS) i u kojima je od 2015. ubijeno više od 240 osoba.

 

Francuska "neće uzmaknuti ni pedlja pred neprijateljima slobode", rekao je predsjednik Emmanuel Macron nakon napada, zahvalivši policajcima što su "neutralizirali terorista".

Prvi poziv policiji upućen je u 20 sati i 47 minuta, policajci su na lice mjesta stigli za pet minuta i u roku od devet minuta od poziva neutralizirali napadača, izjavio je novinarima premijer Edouard Philippe.

Predstavnik sindikata policije Rocco Contento rekao je da je napadač, nakon što je prolaznike napao nožem, krenuo na policajce uzvikujući "Ubit ću vas, ubit ću vas!". Potom su ga policajci ustrijelili.

Napad se dogodio u središtu francuske prijestolnice, u četvrti popularnoj među turistima zbog brojnih restorana, kafića, trgovina i pariške opere.

Identitet napadača je zasad nepoznat, izjavio je tužitelj Francois Molins dodajući da je pokrenuta protuteroristička istraga.

Odgovornost za napad preuzeo je IS preko novinske agencije Amaq, ali nije ponudio nikakve dokaze za svoju tvrdnju.

Očevici su francuskim medijima opisali kako je napadač potrčao prema policajcima koji su ga ustrijelili.

"Rečeno nam je da brzo uđemo u kafić. No, zanimalo me je što se događa pa sam ponovo izašla van. Vidjela sam muškarca kako leži na tlu oko 200 metara od mene. Stigla je policija, hitna pomoć i vatrogasci", rekla je jedna svjedokinja televiziji LCI.

Vlasti nisu objavile identite žrtve.

Na televizijskim snimkama vidjeli su se forenzičari koji obrađuju mjesto napada.