Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pojavile su se zastrašujuće snimke trenutaka nakon eksplozije u metrou u Bruxellesu.


Nakon višestrukih eksplozija Bruxelles je zamro. Zaustavljen je cjelokupan promet, a stanovnike je krizni stožer pozvao da se nigdje ne kreću i da ostanu gdje jesu, bio to posao, škola ili bilo koja druga lokacija.

Vezani članci Sudar Snimio nalet vlaka na traktor, pravo je čudo da nitko nije teže ozlijeđen Slika nije dostupna Putnici spasili život muškarcu koji je pao na tračnice metroa

U eksploziji u stanici podzemne željeznice Maelbeek u utorak ujutro poginulo je 15 ljudi, a 55 ih je ranjeno, od čega je 10 u kritičnom szanju.

Do eksplozije u metrou došlo je ubrzo nakon što su dvije eksplozije odjeknule u u zračnoj luci pri čemu je poginulo 11 ljudi.

Nedugo nakon eksplozije u metrou pojavile su se zastrašujuće snimke s gradskih ulica, ali i iz tunela podzemne željeznice. Naime, nakon eksplozije ljudi su evakuirani iz vlaka, nakon čega su po tračnicama hodali do iduće stanice.

David Garcia putovao je metroom u vrijeme eksplozije. Bio je na stanici prije Maelbeeka u trenutku  kada su, kaže, 'osjetili zvučni val eksplozije'.

'Osjetili smo promjenu tlaka u tunelu, a onda smo zastali 15 do 20 minuta. Nakon nekog vremena pojavio se dim. Čuli smo glasne zvukove koji su dolazili s prednje strane vlaka. Izvan vlaka, iz tunela', ispričao je. U daljinu su čuli ljude koji vrište, a oni u vlaku bili su mirni. Kaže da je evakuacija iz vlaka koja je uslijedila bila vrlo profesionalna i nije bilo panike. Iz vlaka su ih izvodili vojska i policija.

'Bilo je mračno. Tunel je imao nekakva svjetla, ali nisu bila previše snažna. Bilo je dima u tunelu, mogli ste ga osjetiti u plućima', rekao je.

Belgijske vlasti poručile su da rade na osiguranju 'ostalih mjesta' koja bi mogla biti napadnuta. Proglašena je najviša razina uzbune, a kontrola na grancima je pojačana i u njima sudjeluje i vojska.