Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog Bruxellesa

I hrvatska policija podigla stupanj sigurnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontrole su nakon napada u Bruxellesu posebno pojačane u zračnim lukama i na graničnim prijelazima.

Zbog posljednjih terorističkih napada u Bruxellesu hrvatska policija podigla je stupanj sigurnosti, a kontrole su posebno pojačane u zračnim lukama i na graničnim prijelazima, doznaje se u Ravnateljstvu policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Ilustracija U Splitu Žena fotografira brave na ulaznim vratima u zgradi: Policija upozorava građane

Voditelj Službe terorizma Ravnateljstva policije Mladen Pemper izjavio je u utorak da je u Hrvatskoj stanje stabilno ali da je zbog terorističkih napada u Belgiji glavni ravnatelj policije podigao razinu sigurnosti za jedan, na 3. stupanj.

"Stanje po pitanju opasnosti od terorizma u Republici Hrvatskoj je stabilno. Vezano uz događaje u Belgiji glavni ravnatelj policije podigao je razinu sigurnosti za jedan stupanj što znači da su na terenu pojačane policijske aktivnosti", kazao je Pemper u izjavi novinarima u Ravnateljstvu policije.

Dodao je kako dizanje razine sigurnosti znači da policajci na terenu "pojačanu pažnju posvećuju određenim indikatorima s kojima su već ranije bili upoznati i educirani (su)". Stupanj sigurnosti povećan je na 3. stupanj od njih četiri, a pojačana policijska aktivnost većinom će se vidjeti na zaštiti državne granice i graničnim prijelazima. To je, pojasnio je, ista razina sigurnosti kakva je bila i nakon terorističkih napada u Parizu.

Stupanj sigurnosti na najviši je stupanj podignut još nakon terorističkih napada u Parizu u studenome prošle godine, a kontrole su dodatno pojačane i nakon atentata u Bruxellesu.

Više europskih zemalja pojačalo je u utorak mjere sigurnostii kontrole na granicama nakon terorističkih napada u Bruxellesu, pozvavši također na jačanje europske borbe protiv terorizma, javljaju svjetske agencije.

Francuska, Njemačka i Nizozemska te također i Velika Britanija objavile su poduzimanje dodatnih mjera sigurnosti samo nekoliko sati nakon odvojenih atentata, izvedenih u briselskoj zračnoj luci i u metrou, u kojima je, po posljednjim podacima, poginulo 26 ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene