Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Španjolska donijela zakon

Naoružani čuvari na brodovima u opasnim područjima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska je u petak donijela zakon kojim se dopuštaju naoružani čuvari na brodovima koji plove opasnim područjima poput Indijskog ocena gdje su prije mjesec dana somalski gusari zarobili španjolsku ribaricu.

Zamjenica premijera Maria Teresa Fernandez de la Vega rekla je novinarima nakon sjednice vlade kako će se novi zakon primjenjivati na brodove pod španjolskom zastavom van španjolskih voda kako bi se umanjili rizici po ljude i imovinu. 'Sigurnost mogu osiguravati čuvari s legalnim oružjem pogodnim za dužnosti učinkovite prevencije i zaštite', rekla je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na sidrištu u Indiji Pirati napali hrvatski brod: 'Nitko nije ozlijeđen' Slika nije dostupna Bježe glavom bez obzira VIDEO Nasrtljive gusare plaše pjesmama Britney Spears!

Fernandez de la Vega je rekla da vlada na svim frontovima radi kako bi oslobodila 36-ročlanu posadu Alakrane, tunolovca kojeg su gusari zarobili 2. listopada. Dvojicu osumnjičenih gusara je uhvatio brod španjolske ratne mornarice i prebačeni su u Španjolsku gdje će im se suditi za terorizam i razbojstvo. Jedan od omtičara je agenciji Reuters 13. listopada rekao da oni neće pregovarati o puštanju Alakrane dok se njihovu dvojicu kolega u Španjolskoj ne oslobodi. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene