Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolska je u petak donijela zakon kojim se dopuštaju naoružani čuvari na brodovima koji plove opasnim područjima poput Indijskog ocena gdje su prije mjesec dana somalski gusari zarobili španjolsku ribaricu.


Zamjenica premijera Maria Teresa Fernandez de la Vega rekla je novinarima nakon sjednice vlade kako će se novi zakon primjenjivati na brodove pod španjolskom zastavom van španjolskih voda kako bi se umanjili rizici po ljude i imovinu. 'Sigurnost mogu osiguravati čuvari s legalnim oružjem pogodnim za dužnosti učinkovite prevencije i zaštite', rekla je.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Nasrtljive gusare plaše pjesmama Britney Spears! Slika nije dostupna EU mornarica napala piratsko središte i uništila im brodove

Fernandez de la Vega je rekla da vlada na svim frontovima radi kako bi oslobodila 36-ročlanu posadu Alakrane, tunolovca kojeg su gusari zarobili 2. listopada. Dvojicu osumnjičenih gusara je uhvatio brod španjolske ratne mornarice i prebačeni su u Španjolsku gdje će im se suditi za terorizam i razbojstvo. Jedan od omtičara je agenciji Reuters 13. listopada rekao da oni neće pregovarati o puštanju Alakrane dok se njihovu dvojicu kolega u Španjolskoj ne oslobodi. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju