Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedaleko luke u Haradhereu

EU mornarica napala piratsko središte i uništila im brodove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mornarica Europske unije ostavila je u šoku somalske pirate kada je noćašnjim napadom na njihovo utočište nedaleko luke u Haradhereu uništila pet brodova koje pirati koriste kako bi zaustavili i oteli prekooceanska plovila.

Prvi je ovo napad na kopneno sjedište pirata, a njegovo izvođenje omogućilo proširenje operacije "Atlanta" i na kopnene ciljeve, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na sidrištu u Indiji Pirati napali hrvatski brod: 'Nitko nije ozlijeđen' Slika nije dostupna Bježe glavom bez obzira VIDEO Nasrtljive gusare plaše pjesmama Britney Spears!

Za napad na utočište pirata snage EU-a koristile su helikopter i dva ratna broda, a prema njihovom izvješću u napadu nije bilo ozlijeđenih nego je svrha napada bila onesposobiti piratsku flotu. Ovakvi napadi nisu izvođeni ranije zbog straha od odmazde pirata prema zatočenim članovima posade otetih brodova.

>> U ovom moru vojska vježba spašavanje žrtava od pirata

Vjeruje se kako somalski pirati trenutno drže 17 otetih brodova s ukupno 300 članova posade, a posljednja otmica dogodila se prošlog tjedna kada je grčki tanker koji plovi pod liberijskom zastavom otet u Arapskom moru. Tanker prevozi oko 135.000 tona nafte i navodno je na putu prema Somaliji. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene