Srbijanski mediji objavili su kako su naoružani Albanci upali u selo Rastelica na jugu Srbije, blizu Kuršumlije, uz granicu s Kosovom. Policija je izašla na teren no nisu naišli na dokaze koji bi upućivali na napad.

Galerija


Vijest o napadu prenio je B92, koji je prenio tvrdnje Prve televizije da je napadnuto još jedno selo, a jednom mještaninu ukraden traktor.

Vezani članci Valentina Reković (Foto: Dnevnik.hr) Godinu dana prosvjeda protiv vlasti u Srbiji: "Nažalost morala je pasti krv da se ljudi osvijeste u kakvoj državi žive" Aleksandar Vučić na predstavljanju novih helikoptera (Foto: Srdjan Ilić/PIXSELL) - 3 Vučić zadovoljan šopingom: "Jasno vam je zašto ih zovu vražjim kočijama"

Poslije vijesti o napadu, policiji je prijavljen incident, nakon čega su izišli na teren. Blic prenosi kako nisu zatekli dokaze koje bi ukazivali na upad naoružanih Albanaca u selo.

"Večernjim novostima" javio se muškarac Milomir Stevanović koji tvrdi da su u selu Rastelica u utorak oko 17 sati na njega pucali Albanci.

Radi se o radniku koji radi za tvrtku koja obavlja poslove za srbijansku šumariju i koji se, prema tvrdnjama Blica, nalazio nadomak kontejnera u kojem su smješteni radnici.

"Rafali su odjekivali u mojoj blizini, pa sam uplašen krenuo pješice ka Kuršumliji. Došao sam do mjesta gdje ima telefonskog signala i pozvao kolege koji su krenuli do mene. Rekao sam da požure, jer sam bio zabrinut za svoju sigurnost", ispričao je Stevanović za Novosti.