Policija u Srbiji, ilustracija (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)
Policija u Srbiji, ilustracija (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

U srednjoj ekonomskoj školi u Velikoj Plani u petak je izbjegnuta tragedija koju je spriječio nastavnik te škole svladavši naoružanog muškarca koji je na sat upao s automatskom puškom i eksplozivnim napravama, javila je Radio-televizija Srbije, a incident je potvrdio i MUP Srbije.


Muškarac srednjih godina upao je s puškom i torbom punom eksplozivnih naprava na sat u učionicu ekonomske škole "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani, ali se nastavnik, nastojeći spriječiti pucnjavu, sukobio s napadačem.

Vezani članci Slika nije dostupna Vlasnik vikendice u kojoj su pronašli djevojčicu, žrtvu monstruma iz Srbije: "Viknuo sam sinu 'Daj pištolj!'" Majka nestale djevojčice Prve riječi spašene otete djevojčice iz Srbije upućene spasiocima: "Molim vas, zovite moju mamu"

U naguravanju su ispaljena dva hica, ali nitko nije ozlijeđen, a napadač je svladan, navodi RTS.

Policija je u Smederevu uhitila G. T. (46) iz okolice Velike Plane zbog sumnje da je tijekom dana upao u Srednju ekonomsko-ugostiteljsku školu "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani i ispalio dva hica iz automatske puške u strop, priopćio je MUP Srbije.

Blic prenosi priču profesora Slavoljuba Stojadinovića, koji je svladao napadača.

"Čuo sam djecu kako vrište i odmah sam dotrčao iz prostorije za tjelesni odgoj. Rekao sam učenicima da bježe van, a onda sam skočio na njega i uzeo mu pušku“, ispričao je Stojadinović, koji je rekao kako je tijekom incidenta ozlijedio ruku.

Drama se dogodila na satu filozofije.

"Počeo sam razgovarati s njim. On se u jednom trenutku okrenuo prema ploči i tada sam skočio na pušku. Počeli smo se hrvati i uspio sam mu oteti oružje", rekao je.

U tom je trenutku Stojadinović ispalio dva hica, no srećom nikoga nije pogodio, navodi Blic.

Pojedini beogradski portali objavili su da je riječ o osobi s mentalnim tegobama te da je napadač želio izazvati talačku situaciju u srednjoj školi kako bi mu se, navodno, obratio predsjednik republike ili ministar unutarnjih poslova. (M.T./Hina)