Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićena četiri muškarca

Nova uhićenja i prosvjedi zbog grupnog silovanja maloljetnice u Izraelu: "Žrtva je u vrlo teškom psihičkom stanju"

Prosvjed u Izraelu
Prosvjed u Izraelu Foto: DNEVNIK.hr
Nakon šokantnog grupnog silovanja maloljetne djevojke u Izraelu, a u kojem je sudjelovalo četvoro muškaraca, od kojih dvoje maloljetnih, u Tel Avivu izbili su prosvjedi u kojima je sudjelovalo na stotine bijesnih prosvjednika, većinom žena.

Izraelska policija uhitila je dvoje maloljetnika povezanih s grupnim silovanjem šesnaestogodišnje djevojke koje je šokiralo državu, čime je broj uhićenih narastao na četvero.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Ilustracija Stravičan zločin Sedmorica silovala 13-godišnjakinju, njezinog dečka prisilili da sve gleda: "Preklinjem vas, nemojte me povrijediti, pustite me"

Policija je objavila kako je nekoliko odraslih i maloljetnika sudjelovalo u grupnom silovanju u hotelu crvenomorskog turističkog odredišta Eilat. Glasnogovornik policije Mikcy Roseneld rekao je kako točan broj sudionika nije poznat.

Stotine bijesnih Izraelaca, većinom žena, prosvjedovalo je kasno u subotu u Tel Avivu i diljem države. „Silovanje je ubojstvo“, uzvikivali su prosvjednici u Tel Avivu, noseći transparente s natpisima „Ne znači ne“ i „Sramota!“.

Ovo grupno silovanje opisano je kao jedno od najšokantnijih u povijesti Izraela. Policija je najavila da će pregledati sigurnosne kamere kako bi pronašla sve osumnjičene, a ispituje i zaposlenike hotela. „I dalje istražujemo“, rekao je Rosenfeld.

Odvjetnik silovane djevojke kazao je kako je ona u „vrlo teškom psihičkom stanju“. Ona je u Eilat, smješten na samom jugu Izraela, stigla s prijateljicom. Osumnjičenici su joj dali alkohol i potom odveli u njenu sobu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene