Prosvjed u Izraelu
Prosvjed u Izraelu Foto: DNEVNIK.hr

Nakon šokantnog grupnog silovanja maloljetne djevojke u Izraelu, a u kojem je sudjelovalo četvoro muškaraca, od kojih dvoje maloljetnih, u Tel Avivu izbili su prosvjedi u kojima je sudjelovalo na stotine bijesnih prosvjednika, većinom žena.


Izraelska policija uhitila je dvoje maloljetnika povezanih s grupnim silovanjem šesnaestogodišnje djevojke koje je šokiralo državu, čime je broj uhićenih narastao na četvero.

Vezani članci Vozili kombi pun migranata i bježali od policije 02 Luda potjera u Slavoniji: Kombi pun migranata bježao hrpi policajaca preko dvije županije Ukradeni respiratori U Zagrebu pao koronaprofiter: Iz Švedske nabavio 24 ukradena respiratora pa ih htio preprodati. Policija mu ih pronašla u kafiću

Policija je objavila kako je nekoliko odraslih i maloljetnika sudjelovalo u grupnom silovanju u hotelu crvenomorskog turističkog odredišta Eilat. Glasnogovornik policije Mikcy Roseneld rekao je kako točan broj sudionika nije poznat.

Stotine bijesnih Izraelaca, većinom žena, prosvjedovalo je kasno u subotu u Tel Avivu i diljem države. „Silovanje je ubojstvo“, uzvikivali su prosvjednici u Tel Avivu, noseći transparente s natpisima „Ne znači ne“ i „Sramota!“.

Ovo grupno silovanje opisano je kao jedno od najšokantnijih u povijesti Izraela. Policija je najavila da će pregledati sigurnosne kamere kako bi pronašla sve osumnjičene, a ispituje i zaposlenike hotela. „I dalje istražujemo“, rekao je Rosenfeld.

Odvjetnik silovane djevojke kazao je kako je ona u „vrlo teškom psihičkom stanju“. Ona je u Eilat, smješten na samom jugu Izraela, stigla s prijateljicom. Osumnjičenici su joj dali alkohol i potom odveli u njenu sobu.