Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna je Kanađanka ostala bez dvije noge i jedne ruke nakon što ju je ugrizao Shi Tzu.


Christine Caron iz Ottawe amputirane su obje noge i jedna ruka nakon što joj ju je ugrizao njezin ljubimac Buster, piše Daily Mail. Naime, nakon ugriza, dopustila je jednom od svojih pasa da joj ližu ranu što je prouzrokovalo infekciju. Tri dana kasnije pala je u septički šok jer su joj u ranama bile Capnocytophaga canimorsus bakterije koje su uobičajene u slini pasa.

>>
Uginuo pas čije su fotografije s vlasnikom dirnule svijet

Ekstremna reakcija na bakterije je dovela do toga da su se liječnici borili da joj spase život. Liječnički tim je bio prisiljen držati je u induciranoj komi čak šest tjedana. Septički šok je ostavio takve posljedice da su joj morali amputirati noge i ruku. 'Kad sam se probudila moje noge su bile crne, a ruka mi je izgledala kao da je mumificirana', kazala je 49- godišnja Caron.

Da bi stvar bila gora, Caron je samohrana majka koja  obožava trčati, a bavi se i vrtlarenjem. Uz to, nema ni zdravstveno osiguranje. Njezina obitelj je pokrenula stranicu preko koje se prikupljaju sredstva za kupnju proteza. Potrebno im je 100.000 dolara kako bi platili sve bolničke troškove i obnovili njezinu kuću.

Unatoč svemu, samohrana majka je pokazala veliku snagu nakon amputacije te je rekla da se želi živjeti zbog svoje četvero djece i da će se nastaviti boriti jer je njima potrebna.

Liječnici nisu mogli sa sigurnošću reći je li septički šok izazvao ugriz psa ili to što joj je pas lizao ranu.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Revija za Dan crvenih haljina Zajednička misija za Dan crvenih haljina: Liječnici, dizajneri, glumci i glazbenici podižu svijest o ozbiljnom problemu Policija u Kanadi, ilustracija (Foto: AFP) U teškoj prometnoj nesreći u Kanadi troje poginulo: "Tijela su izlijetala iz autobusa"