Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neizlječivo bolesna

Sudac odobrio djevojci pravo na smrt, dan kasnije ona se predomislila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neizlječivo bolesnoj 28-godišnjakinji sudac je odobrio pravo na umiranje nakon dramatične sudske bitke koju je protiv svoje odluke vodila s roditeljima. Dan nakon sudske odluke ona se predomislila.

Grace Sung Eun Lee, menadžerica u banci u New Yorku koja boluje od neizlječivog tumora na mozgu svojim je roditeljima i liječniku rekla da želi umrijeti, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Roditelji i dijete Jedna u nizu mjera Ured za demografiju pokreće kampanju ravnopravnog roditeljstva: "Treba potaknuti i poslodavce poreznim olakšicama" KBC Split - 1 Završio u pritvoru Nemile scene u bolnici: Mladić nogom opalio liječnika pa ga policajci morali smirivati

Budući da su njezini roditelji religiozni vjeruju da je taj njezin izbor grijeh te su započeli sudsku bitku protiv kćerine odluke. Nakon što je razmotrio argumente obje strane, sudac je stao na stranu Grace i odobrio liječnicima da iskopčaju aparate koji pacijenticu održavaju na životu protiv njezine volje.

'Unatoč ovoj zbrci moja kćer želi ići u raj, ali ja joj govorim da se može oporaviti', rekla je Jin-ah Lee, Graceina majka.

>> Umro samo tjedan dana nakon što mu sud nije odobrio eutanaziju

Grace se trenutačno nalazi u bolnici Long Island North Shore, priključena je na aparate za održavanje na životu i paralizirana je od vrata prema dolje.

Hitno saslušanje vodilo se u bolnici, gdje su obje srane iznijele svoj stav o ovom slučaju. Dr. Dana Lustbader svjedočila je o tome kako je pacijentica 'opetovano tražila da joj se uklone cijevi za disanje.' Međutim, roditelji tvrde da se Grace nalazi pod utjecajima lijekova te da stoga nije lucidna i ne može donijeti odluku o prekidu života. Liječnici su pak potvrdili da lijekovi koje prima nisu toliko jaki da bi utjecali na rasuđivanje.

Grace se razboljela pošle godine, a prošli je mjesec uslijed napredovanja tumora ostala paralizirana. Sama je od medicinskog osoblja zatražila da joj se uklone cijevi za disanje, ali su se tome oštro suprotstavili njezini roditelji. Samo dan nakon sudske odluke njezin odvjetnik kaže da se predomislila jer se želi 'pomiriti s Bogom', objavio je ABC.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene