Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvijestila obitelj

Umro samo tjedan dana nakon što mu sud nije odobrio eutanaziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tony Nicklinson koji je od britanskog suda tražio odobrenje za eutanaziju preminuo je, kako je priopćila njegova obitelj, prirodnom smrću.

Obitelj je priopćila kako je umro u 10 sati od upale pluća od koje je bolovao, javlja BBC. Stanje mu se, kažu ubrzano pogoršavalo posljednjih nekoliko dana. 'Kao što možda već znate, moj je Otac mirno umro jutros prirodnom smrću. Imao je 58 godina', napisao je Nicklinsonov sin na Twitteru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izgubio borbu za dostojanstvenu smrt Sud mu odbacio zahtjev za eutanazijom: 'Možete se jedino izgladniti na smrt' Slika nije dostupna Paraliziran od vrata naniže Čovjek koji se bori za eutanaziju danas dobio prvu bitku

>> Sud mu odbacio zahtjev za eutanazijom: 'Možete se jedino izgladniti na smrt'

Ovaj 58-godišnjak 2005. godine doživio je moždani udar te je svoj život na sudu od kojeg je tražio odobrenje za eutanaziju opisao kao 'noćnu moru'. Naime, uslijed moždanog udara ostao je potpuno paraliziran. Mogao je pomicati samo glavom i očima. Nije mogao ni govoriti. Jedini način komunikacije bilo mu je računalo kojim je upravljao treptanjem očiju.

Prije dvije godine Nicklinson je krenuo u pravnu borbu kojom je pokušavao uvjeriti tri suca Vrhovnog britanskog suda da liječnici koji će mu, kada i ako on odluči da želi umrijeti, ne budu kazneno gonjeni zbog tog čina. Međutim, prošli tjedan donesena je presuda kojom mu se ne odobrava eutanazija.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene