Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Newyorčanin koji je gotovo 25 godina proveo u zatvoru zbog ubojstva prijatelja u Brooklynu, oslobođen je svih optužbi kada je sudac prihvatio dokaze koji su potvrdili njegov alibi da se tada odmarao na Floridi.


Jonathan Fleming (51) izašao je iz brooklynskog suda kao slobodan čovjek nakon što je u utorak tamošnje državno odvjetništvo odustalo od optužbi protiv njega "u interesu pravde".

Vezani članci Koronavirus u New Yorku Zatvaraju se škole, restorani, trgovine... New York vraća stroge mjere u devet četvrti Ilustracija Kažnjavat će građane bez maske: Hoće li se to odnositi i na policajce koji ih ne nose?

"On je izuzetno sretan čovjek - dočekao je ovaj dan, ali i frustriran jer je 25 godina patio zbog zločina koji nije počinio", rekao je njegov odvjetnik Taylor Koss. Fleming je uvijek tvrdio da je nevin, da nije iz vatrenog oružja ubio svog prijatelja Darryla Rusha 1989. godine u Brooklynu.

Nevin u zatvoru proveo 31 godinu

Odvjetnik je rekao da su se tužitelji žurili osuditi Fleminga, ignorirajući dokaze, među kojima su bili telefonski računi, fotografije, hotelska prijava te drugi dokazi da je u vrijeme počinjenog zločina bio na Floridi.

Na suđenju je jedna svjedokinja posvjedočila da je Fleminga vidjela na mjestu zločina u Brooklynu, ali je izjavu povukla nakon tjedan dana, kazao je Koss. Fleming je 1990. bio osuđen na 25-godišnju kaznu zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook