Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spora pravda

Gotovo 25 godina proveo nevin u zatvoru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Newyorčanin koji je gotovo 25 godina proveo u zatvoru zbog ubojstva prijatelja u Brooklynu, oslobođen je svih optužbi kada je sudac prihvatio dokaze koji su potvrdili njegov alibi da se tada odmarao na Floridi.

Jonathan Fleming (51) izašao je iz brooklynskog suda kao slobodan čovjek nakon što je u utorak tamošnje državno odvjetništvo odustalo od optužbi protiv njega "u interesu pravde".

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Ilustracija Ubilački pohod Užas u New Yorku: Vozio se skuterom po gradu i nasumično pucao po ljudima - jedna osoba ubijena, još nekoliko je ranjeno

"On je izuzetno sretan čovjek - dočekao je ovaj dan, ali i frustriran jer je 25 godina patio zbog zločina koji nije počinio", rekao je njegov odvjetnik Taylor Koss. Fleming je uvijek tvrdio da je nevin, da nije iz vatrenog oružja ubio svog prijatelja Darryla Rusha 1989. godine u Brooklynu.

Nevin u zatvoru proveo 31 godinu

Odvjetnik je rekao da su se tužitelji žurili osuditi Fleminga, ignorirajući dokaze, među kojima su bili telefonski računi, fotografije, hotelska prijava te drugi dokazi da je u vrijeme počinjenog zločina bio na Floridi.

Na suđenju je jedna svjedokinja posvjedočila da je Fleminga vidjela na mjestu zločina u Brooklynu, ali je izjavu povukla nakon tjedan dana, kazao je Koss. Fleming je 1990. bio osuđen na 25-godišnju kaznu zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene