Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže socijalnu pravdu

Nakon prosvjeda 250.000 ljudi, Netanyahu otvoren za zahtjeve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što je oko 250.000 Izraelaca prosvjedovalo u Tel-Avivu i drugim gradovima tražeći 'socijalnu pravdu' izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedjelju je pokušao staviti pod kontrolu prosvjede izazvane rastom životnih troškova.

Netanyahu je na redovitoj sjednici vlade u nedjelju najavio osnivanje komisije koja će predložiti reforme s ciljem poboljšavanja životnog standarda Izraelaca. Ta će komisija u svom radu surađivati s raznim segmentima društva, kazao je.

Subotnji prosvjedi, najveći u povijesti Izraela u vezi socijalnih pitanja, održani su pod zahtjevom ostvarivanja pravednije raspodjele bogatstva u zemlji koja unatoč krizi u svijetu bilježi rast od 4,8 posto i ima nisku razinu nezaposlenosti od 5,7 posto, no bogatstvo je neravnomjerno raspoređeno i jaz između bogatstva kompanija i plaća radnika raste. (Hina)

Pročitajte i ovo Prosvjed vatrogasaca na Trgu svetog Marka u Zagrebu - 3 Oglasile se i sirene VIDEO/FOTO Sve je gorjelo na prosvjedu vatrogasaca: "Ovo tako dalje ne može" Tibilsij Uzavrela situacija Deseci tisuća ljudi na ulicama zbog zakona nadahnutog Kremljem: Oglasili se EU, SAD, UN...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene