Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otežan promet

Sirene za uzbunu u BiH, rijeka odnijela most: "Nije dobro, bit će kaos!"

Poplave u Bosni (Foto: AFP)
Poplave u Bosni (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Poplave u Bosni (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Nabujala Vrbanja odnijela je privremeni pješački most u Čelincu, gradiću blizu Banje Luke, a nešto nakon 22 sata u tom su se mjestu oglasile i sirene za uzbunu.

Stotine stambenih i gospodarskih objekata poplavljene su uz riječne tokove na krajnjem sjeveru Bosne i Hercegovine nakon obilnih kišnih padalina koje su to područje pogodile u noći s nedjelje na ponedjeljak, izvijestile su lokalne službe civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

"Nije dobro. Noćas će biti kaos", prenosi B92 izjavu pripadnika Civilne zaštite iz Čelinca. Još nije poznato koliko je kuća poplavljeno na tom području. Izvanredna situacija proglašena je i u Tesliću, gdje su zbog bujičnih voda naglo porasli vodostaji, a najkritičnije je u naseljima Gaj i Stjenjak. Prekinuta je veza s Dobojem i sve su ekipe na terenu.  

Najviše štete do ponedjeljka ujutro registrirano je na području Prijedora, gdje su se izlile rijeke Miloševica i Puharska. Iz općinskog stožera za izvanredna stanja potvrdli su kako je poplavljeno oko dvije stotine kuća, a voda je presjekla i ceste koje povezuju naselja što gravitiraju ovim rijekama.

Na cijelom području Prijedora proglašen je prvi stupanj zaštite od poplava. Gasitelji i pripadnici civilne zaštite u punoj su pripravnosti radi evakuacije ugroženog stanovništa i postavljanja dodatnih zapreka poput vreća s pijeskom.

Otežan je promet cestom koja Prijedor povezuje s Bosanskim Novim, gdje su vodene bujice prouzročile odrone koje cestarske ekipe pokušavaju sanirati.

U Bosanskom Novom voda je prodrla do desetak stambenih objekata.

Sve službe za zaštitu i spašavanje u BiH stavljene su u stanje pripravnosti potkraj prošlog tjedna zbog najava obilnih kišnih padalina.

Meteorolozi prognoziraju kako će takvo stanje potrajati najmanje do 16. svibnja, a do tada je u zemlji na snazi tzv. narančasto upozorenje na opasne vremenske prilike. (D.B./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene