Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema odmora, dok traje obnova

Nakon mjesec dana razoreni aerodrom opet radi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračna luka u Sendaiju obnovljena je i puštena u promet samo mjesec dana nakon potresa i tsunamija koji su ju gotovo sravnili sa zemljom.

Prvi avion mjesec nakon tragedije koja je zadesila Japan sletio je u zračnu luku u Sendaiju, piše Reuters. Zračna luka ipak nije u stanju u kakvom je bila, pomoću generatora sama proizvodi električnu energiju i nema zaliha vode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teške borbe Pobunjenici opkolili lojalističke postrojbe u Misrati i zauzeli aerodrom Slika nije dostupna Milošević za Dnevnik Nove TV 'U Hrvatskoj je sada više od 200 investitora sa 140 milijardi kuna'

Većina od prvih putnika koji su se našli na šest letova lokalni su stanovnici zabrinuti za stanje u zemlji. Mnogi od njih su volonteri koji putuju na drugi dio zemlje gdje je potrebna pomoć ljudima koji nakon mjesec dana nakon razornog potresa od 9,00 stupnjeva nisu uspjeli stati na vlastite noge.

>> FOTO: Japanci obnovili razorenu autocestu u samo šest dana

'Naša obiteljska kuća jako je oštećena tako da idemo provjeriti stanje', rekao je jedan od putnika. 'Ja sam psiholog i nadam se da će moje znanje biti nekom od pomoći', rekao je drugi putnik.

Zgrada zračne luke, terminali i pista u potpunosti su bili uništeni  tsunamijem 11. ožujka. Voda je čak došla do drugog kata zgrade. Japanska i američka vojska dala je sve od sebe da očiste piste i zgradu te što prije otvore zračnu luku. Uprava aerodroma toplo se nada da će prvi internacionalni letovi krenuti u prosincu ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene