Obavijesti Video Pretražite Navigacija
E, to je posao

FOTO: Japanci obnovili razorenu autocestu u samo šest dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što potres razruši, radišni Japanci poprave u samo šest dana.

Iako je dio autoceste izgledao kao prizor iz filmova apokalipse, Japanci su joj vratili prvobitan izgled u samo šest dana.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

Potres je oštetio dio autoceste Great Kano u Naki, a radovi na njoj počeli su 17. ožujka. Već jučer ona je ponovno puštena u promet, a fotografije zorno prikazuju da se tu nije radilo niti o jednostavnom poslu, niti o nečemu što bi se inače brzo saniralo. Pogotovo ako uzmemo u obzir obnovu prometnica u Hrvatskoj, i recimo stijenu koja je pala na Jadransku magistralu kod Vrgorca.

Japanska obnova nakon razornog potresa i tsunamija, koji su tu zemlju pogodili 11. ožujka, privukla je mnoge investitore, poput Amerikanca Warrena Buffeta, koji je katastrofu doživio kao veliku priliku za jeftinu kupnju na tržištu novca, piše Daily Mail. To što se trenutno odvija prava humanitarna katastrofa i što Japanu prijeti i nuklearna radijacija, navedenog milijardera i tržište novca ne zanimaju. Još manje ih zanimaju žrtva, odnosno njih sad preko 25.000, što poginulih, što nestalih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene