Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrošit će se 300 milijuna dolara

OBJAVILI ANIMACIJU: Ovako će uspraviti olupinu Costa Concordie!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olupina broda Costa Concordia idućeg bi tjedna trebala biti ponovno uspravljena i to gotovo dvije godine nakon što je u brodolomu tog kruzera poginulo najmanje 30 ljudi.

Veliki kruzer koji je djelomično bokom uronjen u plitko more pred toskanskom otokom Gigliom od nesreće koja se dogodila u siječnju 2012. godine, bit će uspravljen s morskog dna na podvodne platforme.

>>
Pet osoba proglašeno krivima, kapetanu prijeti 20 GODINA zatvora

Točan dan uspravljanja Concordie još nije utvrđen, no povjerenik civline zaštite Franco Gabrielli danas je rekao da će to najvjerojatnije biti u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Jadrolinija trajekt Može primiti do 1800 putnika VIDEO 18 milijuna eura vrijedna investicija za što bolju ljetnu sezonu: Goste očekuje usluga dostojna kruzera

Roniodi su upumpali 18.000 tona cementa u komore ispod broda kako bi se poduprlo brod i spriječilo da se prelomi u operaciji koja bi trebala trajati 12 do 24 sata u okviru operacije spašavanja koja bi ukupno trabala stajati najmanje 300 milijuna dolara.

Costa Concordia je udarila u podmorsku stijenu kada se previše približila obali, nakon čega je s njega evakuirano 4.000 putnika, najmanje 30 poginulo a radnici će idućeg tjedna moći potražiti tijela dvije osobe, Talijana i Indijca, nestale u nesreći. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene