Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ugostiteljskim objektima

Nakon Bavarske traže zabranu pušenja za cijelu Njemačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je na referendumu prihvaćeno uvođenje potpune zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima u Bavarskoj, zagovornici uvođenja striktne zabrane pušenja zatražili su jedinstvenu regulaciju i za čitavu Njemačku.

'Narod u Bavarskoj je jasno rekao svoje mišljenje i mislim da bi građani i u ostalim saveznim pokrajinama odlučili slično', rekao je u Muenchenu Sebastian Frankenberger, jedan od inicijatora referenduma na kojem se u nedjelju 61 posto glasača izjasnilo za potpunu zabranu pušenja u ugostiteljskim objektima. Tako će u Bavarskoj 1. kolovoza stupiti na snagu zakon koji zabranjuje pušenje u ugostiteljskim objektima i to bez iznimaka. Dosad su od zabrane pušenja bili izuzeti objekti manji od 75 četvornih metara, diskoteke, objekti sa zasebnim prostorijama za pušače te šatori na narodnim slavljima poput Oktoberfesta.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

>> Novi Zeland: Zabrana pušenja i u zatvorima

U ostatku Njemačke na snazi je doduše zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima ali postoje mnoge iznimke. Tako je u većini od 16 saveznih pokrajina dopušteno pušenje u manjim kafićima i gostionicama kao i u zasebnim prostorijama. Prva je na ishod referenduma u Bavarskoj reagirala nova socijaldemokratsko-zelena vlada u najmnogoljudnijoj saveznoj pokrajini Sjeverno Porajnje i Vestfalija koja je signalizirala da bi ukidanje izuzetaka od zabrane moglo biti uvedeno i u ovoj saveznoj pokrajini. 'Među građanima je velika većina za potpunu zabranu pušenja u ugostiteljskim objektima', rekao je predsjednik stranke Zeleni za tu saveznu pokrajinu Sven Lehmann. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene