Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Montijeva reforma

Nakon 20 godina nastavlja se izgradnja tunela ispod Alpa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Maria Montija odlučno je krenula u ekonomsku reformu Italije .

To pokazuje i činjenica kako će nakon gotovo 20 godina nastaviti s projektom ogromnih razmjera i započeti s izgradnjom tunela ispod Alpa. Ovog tjedna talijanska vlada izvlastit će zemljište nedaleko alpskog sela Chiomonte u okolici Torina te tim odlučujućim potezom omogućiti nastavak radova na gradnji 54 kilometra dugog tunela za prugu dugu 255 km kojom će prometovati superbrzi vlakovi koji će spajati Torino i Lione.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Helikopter u Italiji DRAMA U SUSJEDSTVU VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: Pogledajte kako je pilot za dlaku izbjegao smrt u planini

>> Luksuzna vožnja kamionom kroz Alpe

Radovi će započeti s talijanske strane Alpa, donosi Guardian, a prvo će biti izgrađen prilazni tunel koji će omogućiti geolozima da testiraju tlo i odluče kako i kojim tempom će se nastaviti gradnja. Vlada je tunel proglasila nacionalnim strateškim interesom i podredila ga zakonima koji se odnose na vojne objekte. Najveći problem talijanske vlade predstavlja zemljište koje su nakon prošlogodišnjeg nasilnog prosvjeda kupili prosvjednici čiji je istaknuti radikalni predstavnik komentirao kako će se potruditi da u trenutku izvlaštenja budu na svome zemljištu.

Prvi prosvjedi oko izgradnje tunela koji će se koristiti za prometovanje superbrzih vlakova (TAV) dogodili su se 1995., a nastavili su se sve do danas. U veljači jedan od prosvjednika gotovo je poginuo kada je pao s električnog stupa na koji se popeo.Montijeva vlada uvjerena je kako će izgradnja tunela pomoći ekonomskom rastu Italije. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene