Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IMA LI SPASA?

Nakon 100 godina propast poznate tvrtke: Val bankorota sve opasniji

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Njemački proizvođač bicikala bankrotirao je više od 110 godina nakon osnutka. Prophete je nedavno podnio odgovarajući zahtjev okružnom sudu u Bielefeldu.

Ove i sljedeće godine u Njemačkoj će se povećati broj tvrtki u stečaju, prvenstveno zbog rasta cijena energenata, inflacije i problema s opskrbnim lancima, poručuju to stručnjaci. Čak 300.000 njemačkih tvrtki ima financijskih problema. S krizom se suočava i poznati proizvođač bicikala Prophete, naime ovog dana je u toj firmi pokrenut stečajni postupak. 

Iako je godinama ta tvrtka smatrana pouzdanim proizvođačem bicikala te su brojni trgovački lanci nudili Prophete bicikle i dodatke u svojim trgovinama, čini se da je ova kriza koštala i ovu firmu.

Proizvođač je podnio zahtjev za nesolventnost na Okružnom sudu u Bielefeldu i za sebe i za podružnicu Cycle-Union, piše Ruhr24. 

Za sada nije poznato hoće li se proizvodnja i isporuka bicikala morati zaustaviti ili se može nastaviti, a to se pita i otprilike 280 zaposlenika Prophetea i 170 Cycle Uniona.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dolijao policiji Hrvatska "poslovna" priča: Direktor samom sebi posudio milijune s računa firme, koja je na kraju otišla u stečaj

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JAVNA DRAŽBA FOTO Nekada su masovno proizvodili školski i uredski pribor: TOZ Penkala ide na prodaju, pogledajte za koji iznos

Stečajni upravitelj i odvjetnik Manuel Sack iz odvjetničkog društva Brinkmann und Partner komentirao je da su plaće osigurane za prosinac, siječanj i veljaču putem predfinanciranja stečajnog novca, a za daljnje planove još ništa nije poznato.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene