Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svih 29 rudara koji su pet dana bili zarobljeni u rudniku ugljena vjerojatno su mrtvi nakon što je odjeknula druga eksplozija.


'Naše je uvjerenje da nitko nije preživio. To je jedna od najtragičnijih situacija u kojoj sam se našao kao policajac', izjavio je novinarima policijski inspektor Gary Knowles.

Vezani članci Slika nije dostupna Tornado za sobom ostavio pustoš Slika nije dostupna VIDEO: Iz ruševina Christchurcha dolazi najbolji jetpack

Nacija je u žalosti, izjavio je novozelandski premijer John Key, jer nema više nade da je preživjelo 29 rudara nestalih prije pet dana u rudniku Pike River, nakon druge eksplozije do koje je došlo u srijedu. 'To je nacionalna tragedija', izjavio je premijer na konferenciji za tisak. 'Mi smo nacija u žalosti', dodao je Key.

>> Novi Zeland: Spasioci rudara pripremljeni i na najgore

Najmlađi je imao samo 17 godina, a nesreća se dogodila na njegov prvi radni dan.

Nakon eksplozije metana u rudniku ugljena Pike River proteklog petka 29 rudara se našlo zarobljeno u 2,3 km dugom glavnom tunelu. Zbog straha od otrovnih plinova i novih eksplozija spasioci nisu mogli ući u rudnik, a pomoću robota i kamera pokušalo se utvrditi da li je itko preživio prvotnu eksploziju. (Hina)