Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plovio bi, a ne bi platio

Zaplijenjen najveći privatni jedrenjak na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći svjetski privatni jedrenjak zaplijenjen je na Gibraltaru, potvrdile su u ponedjeljak Britanske prekomorske vlasti.

Vlasnik plovila "Sailing Yacht A", ruski milijarder Andrej Melničenko, navodno duguje milijune eura njemačkom brodogradilištu Nobiskrug.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bježao policiji Serijski prekršitelj tri puta posudio auto, svaki put mu ga oduzeli - pa i ovaj, posljednji Policija je zaplijenila kokain, marihuanu i digitalnu vagu Slijedi mu prijava Policija mu po nalogu suda upala u stan, dobrovoljno im predao kokain i marihuanu

Visoki dužnosnik gibraltarskog suda otkrio je da je jedrenjak zaplijenjen prošlog tjedna.

To plovilo dugačko 143, a visoko 90 metara, zaplijenjeno je na putu iz brodogradilišta u njemačkoj luci Kiel do Španjolske. Službena predaja jedrenjaka novom vlasniku bila je zakazana unutar iduća četiri mjeseca.

Jedrenjak ima više od 3700 metara kvadratnih, što je oko polovice veličine nogometnog igrališta, a dizajnirao ga je francuski dizajner Philippe Starck. Procjenjuje se da bi koštao oko 400 milijuna eura.

Melničenkov glasnogovornik je rekao kako je brod uzapćen zbog "tehničkog problema", a u priopćenju za dpa je ustvrdio kako su "uvjereni da će zapljena biti ukinuta u narednim danima, te da će ova nesretna epizoda biti završena". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene