Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najveći svjetski privatni jedrenjak zaplijenjen je na Gibraltaru, potvrdile su u ponedjeljak Britanske prekomorske vlasti.


Vlasnik plovila "Sailing Yacht A", ruski milijarder Andrej Melničenko, navodno duguje milijune eura njemačkom brodogradilištu Nobiskrug.

Vezani članci Španjolska mornarica (Foto: AFP) Različite verzije Španjolske i Giblartara incidenta s ratnim brodom: "Ovo djetinjasto ponašanje je nedopustivo" Splitska policija zaplijenila je razne droge (Foto: PU splitsko-dalmatinska) U Zagrebu "pao" 21-godišnjak s amfetaminima, kod dvojca u Splitu našli čak pet vrsta droga

Visoki dužnosnik gibraltarskog suda otkrio je da je jedrenjak zaplijenjen prošlog tjedna.

To plovilo dugačko 143, a visoko 90 metara, zaplijenjeno je na putu iz brodogradilišta u njemačkoj luci Kiel do Španjolske. Službena predaja jedrenjaka novom vlasniku bila je zakazana unutar iduća četiri mjeseca.

Jedrenjak ima više od 3700 metara kvadratnih, što je oko polovice veličine nogometnog igrališta, a dizajnirao ga je francuski dizajner Philippe Starck. Procjenjuje se da bi koštao oko 400 milijuna eura.

Melničenkov glasnogovornik je rekao kako je brod uzapćen zbog "tehničkog problema", a u priopćenju za dpa je ustvrdio kako su "uvjereni da će zapljena biti ukinuta u narednim danima, te da će ova nesretna epizoda biti završena". (Hina)