Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

VIDEO Najveći napad dronovima na Rusiju od početka rata: Gore zrakoplovi, gusti crni dim suklja iznad zračne luke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski dronovi gađali su šest ruskih regija u najvećem koordiniranom napadu dronovima od početka rata.

U Pskovu, gdje su oštećena četiri vojna zrakoplova, regionalni guverner Mikhail Vedernikov otkazao je sve letove iz zračne luke dok se ne procijeni šteta. Nepotvrđena izvješća medija govore da je između 10 i 20 dronova napalo zračnu luku. Više bespilotnih letjelica oboreno je iznad Orjola, Brjanska, Rjazanja, Kaluge i moskovske regije koja okružuje glavni grad Rusije, prema Ministarstvu obrane.

Rusija kaže da je Ukrajina dronovima gađala šest regija. Većinu dronova su presreli, kažu dužnosnici, dok je novinska agencija Tass rekla da su četiri vojna transportna zrakoplova II-78 oštećena u napadu na zračnu luku Pskov.

Pročitajte i ovo Interpol traži tko je dječak pronađen u Dunavu Interpol raspisao potragu Misterij dječaka iz Dunava: Pronađen je omotan folijom i s kamenom na tijelu - "Netko negdje zna nešto o njemu"

Ruska vojska objavila je na Telegramu da je oborila tri ukrajinska drona iznad južne regije Brjansk, jedan iznad središnje regije Orlov i jedan u regiji Kaluga južno od Moskve. Ruski dužnosnici objavili su da je napadnuta zračna luka Pskov u blizini granice s Latvijom i Estonijom.

"Ministarstvo obrane odbilo je napad dronom na zračnu luku Pskov", napisao je guverner Pskova Mihail Vedernikov na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Prema prvim izvješćima nema ozlijeđenih, rekao je.

Pročitajte i ovo Nevrijeme Upaljen meteoalarm Budite na oprezu: Prijeti jako nevrijeme s kišom i grmljavinom, u jednoj regiji moglo bi biti posebno opasno

"Kao rezultat napada dronom oštećena su četiri zrakoplova Il-76. Izbio je požar i dva su se aviona zapalila", objavila je ruska novinska agencija TASS pozivajući se na hitne službe.

 

 

Ruski mediji objavili su snimke na kojima se vidi gusti i crni dim iznad zračne luke. Nakon izvješća o napadu dronom, TASS je objavio da je kratko bio zatvoren zračni prostor iznad moskovske zračne luke Vnukovo.

 

Pročitajte i ovo Crv u mozgu Šokirani znanstvenici Ženi u mozgu pronašli živog crva! Markotić otkrila je li to moguće i u Hrvatskoj: "Ova vrsta ne, ali..."  

Kijev na meti

U glavnom gradu Ukrajine Kijevu došlo je do niza eksplozija, rekao je gradonačelnik Vitalij Kličko. Kazao je da su krhotine oružja koje je uništila protuzračna obrana oštetile nekoliko zgrada u glavnom gradu Ukrajine, uključujući skladište i upravnu zgradu, a obje su u plamenu. Pozvao je stanovnike Kijeva da budu u skloništima nakon što su se čule eksplozije u jutarnjim satima.

Najmanje dvoje ljudi ubijeno je u Kijevu nakon što je Rusija pokrenula "masivni kombinirani napad" koristeći bespilotne letjelice i projektile, rekao je čelnik vojne uprave.

Dva zaštitara u dobi od 26 i 36 godina poginula su nakon što su krhotine pale na njih, priopćila je uprava. Još ih je troje ozlijeđeno. Smrti i ozlijede prouzročile su krhotine koje su pale na komercijalnu zgradu u četvrti Shevchenkivskyi.

"Kijev nije doživio tako snažan napad od proljeća. Neprijatelj je pokrenuo masivan, kombinirani napad koristeći bespilotne letjelice i projektile", rekao je Serhiy Popko na Telegramu .

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene