Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasti u Meksiku počele su s paljenjem najveće ikada pronađene plantaže marihuane.


Golema plantaža s modernim sustavom navodnjavanja, koja se protezala na 120 hektara, pretvorila se u dim samo tri dana nakon što ju je pronašla meksička vojska, piše AP. 'Ovo pokazuje našu odlučnost u borbi s organiziranim kriminalom. To je najveća plantaža marihuane ikada pronađena', rekao je general meksičke vojske Alfonso Duarte.

Vezani članci Pao diler kod Velike Gorice - 3 Diler u kući kod Velike Gorice uzgajao marihuanu: Policija zaplijenila drogu, Kalašnjikov i sačmaricu Crteži Koristi zanimljivu tehniku kako bi crtežima stvorio čarobne prizore

Plantaža je četiri puta veća od prijašnje rokordno velike  plantaže koja je otkrivena u sjevernoj Chihuahuani 1984. godine.

Plantaža koja je pretvorena u dim otkrivena je u Baja California pustinji, oko 250 kilometara od Tijunae. Otkrili su je vojnici koji su pješice pročešljavali područje te naletjeli na biljke visoke dva i pol metra. Alfonso Duarte kaže kako bi krijumčari u plantaži dobili oko 120 toma marihuane, koja vrijedi oko 160 milijuna dolara.