Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaprijetio ruskim vlastima

Najtraženiji čečenski terorist preuzeo odgovornost za napad na Domodedovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najtraženiji terorist u Rusiji, Doku Umarov, preuzeo je odgovornost za teroristički napad na moskovski aerodrom Domodedovo u kojem je ubijeno 36 i ranjeno više od 180 osoba.

Umarova je poruka, u kojoj on tvrdi da je organizirao bombaški napad na Domodedovo, objavljena na jednim ekstremističkim internetskim stranicama, prenosi Russia Today. On je već u ranije objavljenim video snimkama upozorio ruske vlasti kako će uslijediti novi teroristički napadi, govoreći kako Rusiju čeka 'godina krvi i suza'.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> Domodedovo napao 20-godišnjak, htio ubiti strance

Ruske vlasti isto tako vjeruju kako je Umarov umiješan i u bombaški napad na moskovski metro u ožujku prošle godine, u kojem je ubijeno 39 osoba. Vjeruje se kako je upleten i u bombaški napad na vlak na relaciji Moskva-St. Petersburg, koji se dogodio u studenom 2009. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene