Obavijesti Video Pretražite Navigacija
regija Belgorod

VIDEO Ukrajinci granatirali ruska naselja uz granicu: "Četiri osobe su ranjene, evakuiramo 300 djece!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinske snage granatirale su u ponedjeljak nekoliko pograničnih naselja u ruskoj pograničnoj regiji Belgorod samo nekoliko dana nakon što su pobunjeničke grupe protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina nakratko zauzele tamošnji teritorij.

Samo nekoliko dana nakon što su pobunjeničke grupe protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina nakratko zauzele teritorij, ukrajinske snage granatirale su u ponedjeljak nekoliko pograničnih naselja u ruskoj pograničnoj regiji Belgorod.

Lokalni guverner Vjačeslav Gladkov rekao je da su dva industrijska objekta u pograničnom gradu Šebekino granatirana i da su četiri zaposlenika ranjena, dok je nekoliko naselja ostalo bez struje, piše CNN.

Guverner je naredio da se oko 300 djece evakuira iz Šebekina i pograničnog okruga Grajvoron i pošalje u ljetne kampove daleko od prve linije.

Belgorod, koji graniči s ukrajinskom regijom Harkiv, u više je navrata bio na meti kijevskih snaga od početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači prošle godine.

Pročitajte i ovo Bitka za Bahmut - 1 Ruski ambasador Prijetnje eskalacijom: "Imamo ogromne resurse, još nismo počeli ozbiljno djelovati u Ukrajini"

Udar koji se dogodio u ponedjeljak najteže je granatiranje od početka ruske invazije na Ukrajinu, izvijestili su lokalni mediji.

  Pročitajte i ovo Krimski most Nakon pola godine Ukrajinski obavještajac priznao napad na Krimski most: "Morali smo poduzeti odgovarajuće mjere"

Kijev gotovo nikad javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije, ali rekao je da je uništavanje infrastrukture priprema za planirani kopneni napad.

Putin je naredio u nedjelju pojačanu sigurnost granica kako bi se osiguralo ''brzo'' kretanje ruske vojske i civila u ukrajinske regije koje su sada pod kontrolom Moskve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene