Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japanska policija istražuje je li obitelj najstarijeg tokijskog stanovnika, koji je kako se čini mrtav već nekoliko desetljeća, primala mirovinu na njegovo ime.


Lokalni dužnosnici željeli su posjetiti Sogena Katoa, koji je zabilježen kao najstariji čovjek u Tokiju, kako bi mu čestitali 111. rođendan, ali su otkrili da je mrtav već trideset godina.

Dužnosnici su dugo pokušavali susresti se s Katom, rođenim 22. srpnja 1899., ali članovi obitelji nisu im to dopuštali, govoreći da on nikoga ne želi primiti ili da trenutno nije kod kuće.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Kraj potoka: Kod Lipovljana u automobilu pronađen mrtav muškarac U Sloveniji pronađen mrtav ilegalan migrant (Foto: Getty Images) U Sloveniji pronađeno truplo bez glave i ruku

Vlasti su postale sumnjičave i pozvale su u pomoć policiju. U srijedu, policajci su primorali obitelj da ih pusti unutra, te su pronašli mumificirano tijelo u krevetu. Obdukcijom se nije utvrdio uzrok smrti, ali čini se da je muškarac mrtav već nešto više od od trideset godina. (Hina)