Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najpoznatiji njemački desničar ponovno pred sudom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz pojačane mjere sigurnosti pred sudom u bavarskom Erdingu započeo je proces protiv ekstremno desnog političara i odvjetnika Horsta Mahlera zbog širenja rasne mržnje i upotrebe zabranjenih simbola.

Mahleru, koji je već više puta bio osuđivan zbog širenja ekstremno desne promidžbe, predbacuje se da je tijekom intervjua s novinarom njemačkog izdanja tjednika 'Vanity Fair' i jednim od najistaknutijih pripadnika njemačke židovske zajednice Michelom Friedmanom, krajem prošle godine, negirao holokaust i postojanje koncentracijskog logora Auschwitz te da je intervju započeo zabranjenim pozdravom 'Heil Hitler'.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu" Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda

Michel Friedman, koji je odmah nakon intervjua podigao kaznenu prijavu protiv Mahlera, sjedočiti će i pred sudom u Erdingu. Friedman je tijekom vladavine nacionalsocijalista u koncentracijskim logorima izgubio veći dio obitelji.

Mahler je u listopadu prošle godine pred sudom u Cottbusu, zbog pozdravljanja pozdravom 'Heil Hitler' u javnosti, već osuđen na šest mjeseci zatvora bezuvjetno, ali kazna još nije stupila na snagu jer je Mahler uložio žalbu na presudu.

72-godišnji Mahler je jedna od najkontroverznijih osoba njemačkog političkog života. Političku karijeru je započeo kao član Socijaldemokratske stranke Njemačke da bi se u šezdesetima priključio lijevim političkim pokretima te je 1970. sudjelovao u osnivanju ekstremno lijeve Frakcije crvenih brigada. 

U ekstremno desnu Nacionaldemokratsku stranku Njemačke je stupio 2000.. i od tada je glavni odvjetnik ove stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene