Borbeni zrakoplov iz Drugog svjetskog rata srušio se u petak ispred glavne tribine na aeromitingu u američkom gradu Reno.


Raste broj poginulih u nesreći na aeromitingu u američkoj saveznoj državi Nevadi. Poginulo je najmanje devet osoba, a više od 50 je ozlijeđenih, od kojih je osam osoba još u kritičnom stanju, rekao je lokalni zapovjednik policije Dave Evans. 

Vezani članci Zrakoplovna nesreća u Nepalu (Foto: AFP) Preživjeli opisali kaos nakon udara zrakoplova u tlo: "Nisam mogao izaći jer su mi ruka i noga zapele" Slika nije dostupna Udario je u vrh planine: Vojni dron pronašao ostatke nestalog putničkog zrakoplova

Zrakoplov tipa P-51 Mustang na mitingu Reno Air Races srušio se ispred glavne tribine. Među poginulima je i 74-godišnji pilot Jimmy Leeward.

Za sada se ne zna uzrok pada no pretpostavlja no ima indikacija kako se radi o mehaničkom kvaru. 

Ovo je prvi put da je na Reno Air Racesu poginuo netko od gledatelja, no od 1972. godine na tom je aeromitingu poginulo čak 19 pilota.

P-51 Mustang počeo se serijski proizvoditi 1942. godine, a stručnjaci ga smatraju jednim od najboljih borbenih lovaca Drugog svjetskog rata. Ukupno je proizvedeno više od 16 tisuća primjeraka tih zrakoplova. (Hina)