Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obustava UN-ove misije

Najmanje 26 mrtvih u Siriji, 1.000 obitelji opkoljeno u Homsu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 26 ljudi ubijeno je u nasilju u subotu u Siriji, dok je više od tisuću obitelji opkoljeno u Homsu gdje režimske postrojbe provede pljačke, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Šef promatrača UN-a, general Robert Mood najavio je obustavu njihove misije zbog jačanja nasilja u zemlji u kojoj 15 mjeseci traje narodna pobuna.

Sedam civila, među kojima tri žene, ubijeni su prije zore u Dumi, 13 km sjeveroistočno od Damaska, u granatnoj paljbi snaga režima, javlja OSDH.

U istoj pokrajini jedna je tročlana obitelj poginula u padu rakete na njihovu kuću, a pet civila u pucnjavi. U Homsu je stradalo još pet civila, prema priopćenju OSDH-a.

Ta nevladina organizacija zatražila od glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moon da ‘odmah intervenira i zaustavi neprestana bombardiranja Homsa radi evakuacije više od 1.000 opkoljenih obitelji’. U petak je u represiji i sukobima poginulo najmanje 54 ljudi, prema podacima OSDH-a. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zločini nad civilima Sirijci masovno bježe u Libanon Slika nije dostupna Novi napadi na Homs Generalna skupština UN-a podržala arapsku rezoluciju o Siriji

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene