Obavijesti Video Pretražite Navigacija
25 ozlijeđenih

Jedan čovjek poginuo u eksploziji u Njemačkoj, policija pronašla streljivo i plinske boce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eksplozija je bila u stanu kojeg unajmljuje 78-godišnjak i vjeruje se da je on poginuo u eksploziji. Još se ne zna točan uzork, ali policija vjeruje da je eksploziju izazvao plin.

U njemačkom gradiću s dvadesetak tisuća stanovnika, Blankenburgu, smještenom između Hamburga i Leipziga, poginula je najmanje jedna osoba, a 25 ljudi ozlijeđeno je u eksploziji jutros oko 9 sati. Težine njihovih ozljeda, kao ni uzrok eksplozije još nisu poznati, ali najvjerojatnije se radi o eksploziji plina.

Policija je priopćila da je pronašla plinske boce i staro streljivo. Stan u kojem se dogodila eksplozija unajmljivao je 78-godišnjak, a vjerojatno je da je upravo on osoba koja je poginula u eksploziji, za koju policija vjeruje da ju je izazvao plin.

U istrazi policiji pomaže i tim stručnjaka za eksplozive, navela je policija na Twitteru.

Više od 160 djelatnika hitnih službi je na terenu, a po ozlijeđene su poslani helikopteri. Iza eksplozije uslijedio je požar koji su ugasili vatrogasci, koji i dalje dežuraju na terenu, javljaju njemački mediji.

 

 

Eksplozija je bila u stambenoj zgradi, potvrdila je policija, prenosi Süddedeutsche Zeitung.

Policijski glasnogovornik Uwe Becker kaže kako postoji bojazan da će biti još ozlijeđenih. Djeca iz obližnjeg vrtića su evakuirana i po njih su došli roditelji.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene